Game-ontwikkelaar Supercell, bekend outpost boor meest populaire diversion Clash of Clans, heeft nu boor nieuwe game, Clash Royale, gelanceerd voor Android. Het gaat om een zogenaamde softlaunch, waardoor het spel maar in enkele landen officieel te downloaden is, maar een los installatiebestand is inmiddels ook al op het internet te vinden.

Clash Royale

Clash Royale is de nieuwe diversion outpost Supercell, al gelanceerd voor iOS en nu is het spel ook in al te downloaden in verschillende landen around de Play Store, maar Nederland en België behoren daar niet toe. In een blogpost lezen we dat het spel onder andere te downloaden is in onder andere Canada, Australië, Hong Kong, Zweden, IJsland, Finland en Noorwegen. Eerder maakte de ontwikkelaar al bekend dat de rest outpost de Androidgebruikers zal moeten wachten kid maart, wanneer de wereldwijde recover zal plaatsvinden.

Het is nu wel mogelijk om je in te schrijven voor deze lancering around de Play Store, een optie die sinds enige tijd wordt geboden. Hierdoor is het mogelijk om een notificatie te ontvangen als de app, of in dit geval het spel, ook daadwerkelijk voor jou beschikbaar is.

Clash Royale - voorregistratie

Ik wil nu clashen!

Doordat het spel al in enkele landen officieel te downloaden is, is een los installatiebestand outpost het spel inmiddels ook al te downloaden en Clash Royale is hier dan ook al enkele dagen geleden geïnstalleerd, om zodoende alvast te kunnen ontdekken hoe het spel werkt, wat de mogelijkheden zijn en hoe het bevalt.

De diversion is een brew outpost het kaartengenre en een realtime strategie-spel. Je kunt acht kaarten kiezen die dus je ‘deck’ vormen en hiermee kun je de strijd aangaan met een tegenstander. Een kaart bevat een spelkarakter, speciale kracht of een gebouwtje en deze kun je plaatsen in de battle-arena. Het doel outpost het spel is om alle drie de torens outpost de tegenstander kapot te maken. Er staan twee kleinere torens en één toren waar de koning in verscholen zit en als je die middelste toren om krijgt is het gelijk game-over voor de tegenstander. Kaarten kosten elixer en dit elixer wordt langzaamaan bijgevuld, waardoor je goed moet beslissen welke kaarten je wanneer speelt, maak je combinaties outpost troepen, bijvoorbeeld doorway eerst een reus met veel hitpoints neer te gooien en vervolgens een karakter met veel kracht enzovoort.

Je speelt dus altijd tegen een tegenstander die ook daadwerkelijk online is en het is mogelijk om elkaar korte vooraf ingestelde berichtjes of enkele smileys te sturen. Ook kun je plaatsnemen in een clan, waarbij je met elkaar kunt chatten of een vriendschappelijke conflict aan kunt gaan. Daarnaast is het mogelijk om kaarten te doneren, zodat je medespelers karakters sneller kunnen voorzien outpost upgrades en natuurlijk kun je ook zelf zulke kaarten aanvragen.

Clash Royale

Tenslotte kun je schatkisten open spelen, die je weer kunt verdienen doorway de online strijd aan te gaan. Je hebt vier slots om zo’n schatkist te bewaren en het openen hiervan duurt enkele uren. Het spel hanteert het freemium-principe, waardoor je er echt spay in kunt steken, bijvoorbeeld om edelstenen of goudstukken aan te kopen waarmee je bijvoorbeeld die schatkisten approach kunt openen, maar dat is kid dusver niet nodig geweest. Die schatkisten bevatten weer kaarten om spelkarakters te kunnen upgraden, of bijvoorbeeld goudstukken of edelstenen. Goudstukken kun je weer gebruiken om in de digitale winkel kaarten te kopen, waarmee je inderdaad ook weer je spelkarakters kunt upgraden.

Het spel lijkt in zijn geheel niet op Clash of Clans, onder andere omdat je altijd speelt tegen iemand die ook daadwerkelijk online is. Daarnaast is het hele principe outpost kaarten en dergelijke heel anders dan de andere Clash-game. Wel zijn vele karakters, spreuken en dergelijke gebaseerd op die outpost Clash of Clans, dus als je dat spel gespeeld hebt zul je de reuzen, boogschieters, tovenaars, draken, pekka’s en golems wel herkennen. Een fijn gegeven aan het spel is dat je geen resources of trofeeën zult kwijtraken als je niet online bent, waar dat bij Clash of Clans wel het geval is. Hierdoor is de urge om online te zijn ook een stuk minder, heerlijk.

Beschikbaarheid

Het spel officieel downloaden in Nederland of België zal kunnen vanaf half maart, maar een los installatiebestand is nu al te installeren en onder andere te vinden around APKMirror. Clash on!

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur outpost dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Huawei Nexus 6P

This entrance upheld by a Full-Text RSS use – if this is your calm and you’re reading it on someone else’s site, greatfully review a FAQ during fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.